St.Martin

St. Martin a világ legkisebb szigete, melyen két állam osztozik. A nemzetközi reptere a holland részen, Philipsburg közelében van, míg a charterhajókat a francia részen lévő Anse Marcel-ban kínálják. A két szigetrész közötti átjárás akadálymentes.

A környező szigetek más oszágokhoz tartoznak, így itt minden szigetről ki kell és minden szigetre be kell jelentkezni. Ez az adminisztráció némi időt igényel, cserébe viszont sok érdekes látnivalóval és élménnyel gazdagodhat az ember.

A sziget északi oldalán elhelyezkedő, gyönyörű fekvésű Ansel Marcel már megpillantásakor megteremti a Karib-szigetvilágtól elvárható atmoszférát. Egy innen kiinduló két hetes út keretében a sziget körbejárása mellett eljuthatunk a közeli szigetekre is.

Viszonylag közel fekszik az angol fennhatóság alatt álló Anguilla, melyet elsősorban homokos starndjai miatt érdemes felkeresni. Hasonló élményt kínál az innen nyugatra eső, lakatlan Dog Island.

Délkeleti irányban fekszik St. Barts, melynek fővárosa, Gustavia a karib szigetvilág egyik ékszerdoboza, csillogó üzletei bármely mediterrán városban megállnák helyüket. A sziget jelentős része nemzeti park.

Délebbre néhány vulkanikus szigetet találunk, közül Saba és Statia holland terület, míg St. Kitts és Nevis két szigete önálló államot alkot. St. Kittsen feltétlenül érdemes meglátogatni a Brimstone Hill erődöt, amely a térség legnagyobb és legjobb állapotban megőrzött erődítménye.

Iratkozz fel hírlevelünkre!