Martinique

Martinique a klasszikus karibi csomagot nyújtja: makulátlan, fehér homokú strandok a déli és fekete homokú strandok az északi oldalon. Vannak itt sznorkellezéshez tökéletes zárt öblök, zátonyok, érintetlen halászfalvak, meleg vizes források, buja esőerdők, csipkézett hegycsúcsok, s trópusi virágok és gyümölcsök minden mennyiségben. A vitorlázást az egyenletes passzát szél segíti.

Martinique elérése viszonylag egyszerű: mint Franciaország egyik tengerentúli megyéjét, naponta több repülőjárat is összeköti Párizzsal.

A hajókat a sziget déli részén lévő Le Marinban vehetjük át.

Maga Martinique is pompás öblöket, sznorkelezési és kirándulási lehetőségeket kínál, de a tőle délre fekvő szigetek felfedezésével e lehetőségek megsokszorozódnak. Mivel St. Lucia és St. Vincent is önálló ország, a ki- és bejelentkezési formaságoknak mindenhol eleget kell tenni.

Dél felé indulva az első sziget St. Lucia, ahol a Rodney Bay marina egyben az ARC versenyek célállomása is. Rodney Bay mellett feltétlenül meg kell állni a festői Marigot-öbölben, illetve az ország jelképévé vált Python hegyeknél. Utóbbiak alatt horgonyzva érdemes elfogadni a helyiek ajánlatát, s vezetésükkel felkeresni a környékén lévő látványos, vulkanikus területeket, ahol iszapfürdővel és meleg vízű vízesésssel is találkozhatunk.

St. Vincenten első megállóhelyünk a Wallilabou-öböl lehet, ahol még mindig állnak a Karib-tenger kalózai film forgatási díszletei. A főváros, Kingstown közelében lévő Blue Lagoon marinából kiindulva, bérelt autóval járhatjuk be a sziget déli és nyugati részét. A fő szigettől délre számos kisebb sziget - a Grenadinok - vár felfedezésre. Ezeken tehetünk kisebb-nagyobb kirándulásokat és sznorkellizhetünk a számos korallzátony körül. A sok látványosság közül ki kell emelni Mayreaut, Uniont és Tobago Cayst. Utóbbinál kihagyhatatlan élményként teknősökkel úszhatunk és laguánokkal napozhatunk együtt. A jól sikerült napot egy kiadós languszta vacsorával koronázhatjuk meg.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!