Új-Kaledónia

Új-Kaledónia a 21° déli szélesség és a 165° keleti hosszúság környékén fekszik, a déli Csendes-óceán szívében, s Franciaország saját önkormányzattal rendelkező külbirtoka.

1600 km hosszúságú korallzátony veszi közül a fő szigetet, létrehozva a világ legnagyobb, s talán a legszebb lagúnáját. Valójában ez a déli Csendes-óceán harmadik legnagyobb szigetcsoportja, mely 74, jobbára lakatlan szigetet foglal magába. A középen lévő hegyvonulattól kezdve a trópusi tengerig mindenhol változatos és gazdag növény- és állatvilággal találkozhatnak az idelátogatók. A klíma az óceánnak és az állandóan fújó passzátnak köszönhetően enyhe és napos.

Hajóbérlés a kozmopolita fővárosban, Noumeaban nyíilik lehetőség. Az új-kaledóniai vitorlás nyaralás már a fővárosban, Noumeaban kezdődik. A Noumea melletti öblök ideálisak egy rövidebb hajós kiruccanásra. A legtöbb öböl általában elhagyatott. A víz bővelkedik halban, így ideális azok számára, akik maguk szeretnek gondoskodni a vacsoráról. Délkelet felé hajózva az Isle of Pins-szigetig vezető út fantasztikus vitorlázó élmény, feltéve, ha a hajós vállalja a part közeli, nagy figyelmet igénylő navigációt. Isle of Pins-en a csodaszép öblök nyújtanak biztonságos bázist, ahonnan ez a paradicsomi környezet felfedezhető. A sziget körüli, természet védelem alatt álló tengerből kisebb szigetek emelkednek ki, ezek egyike a távolabb eső Nokan Hui, amely a világ egyik legszebb horgonyzóhelye.  A kalandvágyóbbak számára a hagyományos turisták által ritkán látogatott Lojalitás-szigetek (Ouvéa, Lifou és Maré) felfedezése ajánlható. De bármerre is hajózik Új-Kaledóniában, mindenhol meleg fogadtatásra és baráti közvetlenségre számíthat, s az időjárás sem okoz soha csalódást. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!