Thaiföld

Thaiföld egzotikus varázsa, vendégszerető lakói, lélegzetelállító természeti csodái és nem utolsó sorban megfizethető szolgáltatásai az egész világról idecsábítja a turistákat. A térségben három évszak váltakozik, de még az esősre is jellemző a napsütés. Érdekesség, hogy Phuket környékén áprilistól októberig, míg Koh Samui és Koh Chang környékén szeptembertől decemberig jellemzőek a hevesebb esők, így szinte az egész évben találhatunk hajózásra alkalmas területet. Hajót mindhárom régióban bérelhetünk, ezek közül a környékén lévő mészkő szigetek miatt a phuket-szigeti lehetőség a legcsábítóbb. 

Phuketet naponta több belföldi repülőjárat köti össze Bangkokkal, így az idejutás viszonylag egyszerűnek mondható. A bérelhető hajókat a sziget északkeleti végében lehet felvenni. Innen pár órás útra esik a fantasztikus mészkő alakzatairól ismert Phang Nga-öböl, ahol a szinte függőleges falú, karsztos szigetek számos barlangot, belső öblöt és homokos strandot rejtenek. Keletebbre hajózva eljuthatunk Krabiba, majd itt délre fordulva meglátogathatjuk a látványos Csirke-szigeteket, az apálykor egy, dagálykor három szigetté váló Ko Dam sziget(ek)et, valamint a Nagy- és a Kis Phi Phi szigetet. Utóbbi függőleges sziklafalakkal határolt, puha homokos öblét az "A part" című filmben csodálhatta meg a világ.

A víz zavarossága miatt a Phang Nga-öböl sznorkellingésre kevésbé alkalmas, de az összes többi szigeten pompás alkalom nyilik a víz alatti élővilág felfedezésére is. Érdemes még ellátogatni a központi felvésű Koh Yao Yai-ra vagy Phuket déli részére. Megjegyzendő, hogy a szigetek közötti átjárókban erős árapály áramlásra kell számítani. Akik pedig a legendás thai éjszakai életre kíváncsiak, azok a Phuket-sziget nyugati oldalán lévő Patong beach-et kereshetik fel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!