Seychelle-szigetek

Az Indiai-óceán gyöngyszeme, a Seychelle-szigetek trópusi klímája, 30°C körüli levegő- és 27°C körüli vízhőmérséklete és a szinte állandóan fújó 10-15 csomó körüli szél ideális vitorlázó körülményeket teremt. A -4° szélességi fog környékén fekvő központi szigetek kívül esnek a trópusi viharok övezetén, így egész évben kockázatmentesen hajózhatóak. Az itteni esős évszak december közepétől február elejéig tart, de ekkor sem a nagy esők, hanem egy kicsit borongósabb égbolt és futó záporok a jellmezőek.

A szigetek viszonylag közel esnek egymáshoz, így itt nincs szükség hosszabb menetekre. A Seychelle-szigeteki hajós nyaralás elsősorban a fürdésről, a búvárkodásról és a szigeti kirándulásokról szól.

A Seychelle-szigeteken két helyen bérelhetünk hajót. A pár éve mesterségesen létrehozott Eden-sziget kishajó kikötője a legnagyobb sziget, Mahé mellett, a nemzetközi repülőtér és Victoria, a főváros között fekszik félúton, így ideális kiinduló pontja lehet túránknak. A másik lehetőség a Mahétól kb. 25 mérföldre lévő Praslin-sziget, ahova komppal juthatunk el.

Két hét alatt kényelmesen bejárhatjuk e földi paradicsom legizgalmasabb részeit. Legalább egy hetet kell szánni a Praslin-, Couriose- és La Digue-szigetekre. A Praslin-szigeten feltétlenül meg kell nézni a Vallee de Mai-t, a Coco de Mer pálmák világon egyedüli élőhelyét. A Couriose-szigeten találkozhatunk legnagyobb számban a szárazföldi óriás teknősökkel, a legnagyobb pédányok akár másfél méteresre is megnőnek. La Digue-ra több napot is érdemes rászánni, illetve innen érhetjük el legkönnyebben a  legszebb trópusi korallzátonyok egyikét, a az Ile de Coco-t.

A második héten megkerülhetjük Mahét, illetve ellátogathatunk a mindössze 12 mérföldre eső Silhouette-szigetre. S akkor még mindig időt kell szorítani Victoria felfedezésére és Mahé bejárására. Utóbbihoz célszerű gépkocsit bérelni, ami egyúttal jó alkalmat teremt a bal oldali vezetés gyakorlására is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!