Kanári-szigetek

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek "trópusi Európának" is tekinthetők. Egész évben kellemes, tavaszias a klíma, 21°C-os évi átlaghőmérséklettel. Ennek megfelelően hajót is az év tizenkét hónapjában bérelhetünk. A hajóbérlés központja a két központi sziget: Tenerife és Gran Canaria. Bármelyikről indulunk is, a teljes szigetvilág bejárásához legalább 2 hét szükséges.

Mivel több spanyol chartercég üzemeltet itt is és a Baleár-szigeteken is charterbázist, a két szigetcsoport közötti one way utakra is lehetőség nyílik.

Gran Canaria fővárosa, Las Palmas az itteni hajós élet központja. Minden év novemberében innen indul az ARC óceánátkelő verseny is. Hajót azonban nemcsak itt bérelhetünk, egyéb kisebb kikötőkben is találkozhatunk chartercégekkel. Ha Teneriféből kiindulva inkább a nyugati, akkor Las Palmasból kiindulva inkább a keleti szigetek, Lanzarote és Fuerteventura bejárása célszerű.

Mindkét sziget fantasztikus parti alakzatokkal, kietlen láva-mezőkkel, ugyanakkor védett öblökkel és homokos strandok-kal rendelkezik.

De maga Gran Canaria is tartogat meglepetéseket: a sziget déli végén például homokos sivatag ejti bámulatba a látogatót. 

Tenerifén a legtöbb hajót Santa Cruzban bérelhetjük, de a sziget több kisebb kikötőjében is kínálnak bérelhető hajókat. Ezek a kikötők a sziget körbehajózását is könnyebbé teszik. Mindenféleképpen érdemes elmenni a sziget nyugati oldalára, ahol delfinekkel és bálnákkal is találkozhatunk. Tenerifére és a környező szigetekre a vulkáni eredetből adódóan meredek hegyoldalak, fantasztikus formájú sziklák, s viszonylag kevés növényzet jellemző. A távolságok miatt egy hét alatt legfeljebb La Palma és Gomera, esetleg El Hierro járható be, de dönthetünk a másik nagyobb sziget, Gran Canaria körbehajózása mellett is.

Bármelyik szigetet választjuk is, érdemes bérelt kocsival a sziget belsejét is felfedezni, Tenerifén kihagyhatatlan élmény a 3700 m magasra nyúló Teide vulkáni fennsíkja, illetve Masca, ahonnan egy festői szurdokvölgyön keresztül juthatunk le a tengerig. (Az út visszafele is járható! :-) )

Iratkozz fel hírlevelünkre!