Bahamák

A 29 nagyobb és 661 kisebb korallsziget és közel 2400 korallszirt alkotta Bahama szigetcsoport valódi vitorlázó paradicsom, mely gazdag történelemmel és jelentős hajós hagyománnyal rendelkezik. Itt pillantotta meg Kolombusz Kristóf először az Újvilágot és szállt partra 1492. október 12-én. A szigetcsoport 300 éves brit uralom után 1973-ban vált függetlenné.

Hajót a Nagy Abaco-szigeten, a Marsh Harbourban illetve Nassauban bérlehetünk, ezek jó kiindulási pontként szolgálnak a szigetcsoport északi részének bejárásához.

Marsh Harbourból kiindulva elsősorban a bumeráng alakban elhelyezkedő Abaco-szigeteket fedezhetjük fel. Az északi végpont, a Walkers Cay és a déli végpont, a Hole in the Wall 130 tmf távolságra van egymástól, így a teljes szigetcsoport 2 hét alatt kényelmesen bejárható.  Az öt legnagyobb szigetet feltétlenül érdemes felkeresni, ezek a Walkers Cay, a Green Turtle Cay, a Great Guanna, a Man-O-War és az Elbow Cay. A számos, gyönyörű homokos parttal megáldott szigetcsoport a nyaralók igazi paradicsoma.

Nassau az ország fővárosa. Fő látványossága az Atlantis Paradise komplexum, ahol többek között egy zárt csőben cápák között is csúszdázhatunk. Hajóval a Nassau környéki kisebb szigetek mellett leginkább a délkeleti irányban húzódó szigetsor felé vehetjük az irányt, ahol  Allan Cays (iguánák), Highburne Cays (látványos korallzátonyok), Exhuma Cays National Park, Compass Cays (dajkacápák) és Norman's Cays (sekély vízben lévő repülőgép roncs) lehetnek a főbb megálló helyeink.

Iratkozz fel hírlevelünkre!