Brit Virgin-szigetek

A kristálytiszta vízéről, a képeslapra illő partjairól, meseszép horgonyzóhelyeiről és jól felszerelt marináiról ismert Brit Virgin-szigetek méltán tartoznak minden hajós álmai közé.

Vitorlásokat a legnagyobb szigeten, Tortolán bérelhetünk, itt van a szigetcsoport legnagyobb - de sajnos csak a közeli szigetekről érkező, kisebb gépeket fogadni képes - reptere is. Emiatt a szigetcsoport elérése nem egyszerű, de a fantasztikus trópusi környezet és az ideális vitorlázó körülmények megérik a kis plusz fáradtságot.

A több, mint 60 szigetből álló Brit Virgin-szigetek az Atlanti-óceánt a Karib-tenger türkizszínű vizétől elválasztó Kis-Antillák legnyugatibb tagjai. Tortola, Jost Van Dyke, Virgin Gorda és Anegada a négy legnagyobb szigete ennek a történelmi szigetcsoportnak. 

Tortolából akár egy hét alatt is bejárhatók a szigetvilág leglátványosabb részei, de akik igazi kikapcsolódásra vágynak, azoknak érdemes két hetet itt tölteniük.

Két hétbe akár az Amerikai Virgin-szigetekre való átruccanás is belefér, de ekkor számítani kell az USA-ba való beutazással együtt járó formalitásokra és ellenőrzésekre. A kishajókkal érkezők belépéséhez ESTA nem elég, vízum szükséges!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!